Skolbiblioteket

Biblioteket i Vänge tillhör Uppsala Stadsbibliotek och har öppet månd-onsd, kl 9-12 för skolans elever. För allmänheten är biblioteket öppet mån-ons, kl 14-17och på torsdagar kl 16-19.

På biblioteket kan du låna böcker, ljudböcker, tidskrifter & filmer. Vi köper hela tiden in nya böcker och annan media. Är det något du söker som vi inte har inne så tar vi hem det! Du kan reservera dina böcker på Bibli.se och välja Vänge som hämtställe så kommer böckerna hit. Vi får sändningar på torsdagar.

På skolbiblioteket hjälper vi till med att plocka fram böcker och andra medier till eleverna. Har vi inte något som passar hemma så tar vi hem det! Vi tillhandahåller också bokprat där ämnena exempelvis kan vara: nya böcker, spännande böcker, fula böcker. Vi hjälper också lärarna att ta hem böcker då de läser ett tema. Vi är också lyhörda för idéer och uppslag. På biblioteket kan man sitta och softa och läsa. En lugn vrå när man behöver det! Och kom ihåg: på biblioteket finns inga dumma frågor – vi gör vårt bästa för att besvara dem alla!

På torsdagar har vi gemensamt bokfika med fritidsgården dörr-i-dörr, vilket innebär att du, när du lånat en bok, kan fika för det facila priset av 5 kronor. Då ingår kaffe/te/saft och något nybakat! Ett trevligt sätt att umgås på – kom hela familjen!

Varmt välkomna!

PETER NYLUND