Flexibla gruppen

Under hösten 2019 startade vi vår flexibla grupp som vi kallar Flex. Flex är ett arbetsrum utformat för elever som behöver undervisning enskilt. Här har vi hög lärartäthet. Idag jobbar två lärare, en elevassistent och en speciallärare i vårt flexibla klassrum.

På Vänge skola ska alla elever få lyckas. Elevens bästa är ständigt vårt fokus och vi tror att ett flexibelt förhållningssätt ger eleven möjlighet att utforma skolarbetet utifrån sitt eget individuella behov och därmed lyckas. I Flex arbetar eleven med avgränsade, tydliga arbetsuppgifter i kortare arbetspass. En elev kan behöva ha alla sina lektioner/ämnen i Flex eller bara några. Det här är något som vi kontinuerligt följer upp. Tanken med Flex är också att hjälpa eleven att på sikt återvända till klassrummet.

För att en elev ska få tillgång till Flex krävs ett beslut hos rektor. Eleven ska trots särskilda anpassningar bedömas ha behov av ett mindre och flexiblare sammanhang för sina studier.

Flex

Uppdaterad: